Η ιδιωτικοποίηση του νερού

•   O απώτερος σκοπός της TISA είναι η δέσμευση των κρατών.
•   Φαίνεται ότι προωθείται κρυφά η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων κοινωφελών επιχειρήσεων ύδρευσης
•   Η διατλαντική συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών (TTIP) περιλαμβάνει πολλές άλλες κοινωφελείς επιχειρήσεις ή δημοσίους οργανισμούς όπως την ηλεκτροδότηση, την Παιδεία και την Υγεία.
•   Οι κυβερνήσεις δεσμεύονται να κρατήσουν τις συμφωνίες μυστικές για πέντε χρόνια.
✎ Analyst.gr

...
O απώτερος σκοπός της TISA είναι η δέσμευση όλων των κρατών, καθώς επίσης των μελλοντικών κυβερνήσεων τους – ανεξάρτητα από το ποιό κόμμα κερδίζει στις εκλογές και χωρίς να έχουν καμία αξία οι αποφάσεις των δικαστηρίων
...
Φαίνεται ότι προωθείται κρυφά η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων κοινωφελών επιχειρήσεων ύδρευσης ... η Ευρώπη αγνόησε την κοινή βούληση των λαών της, αρνούμενη να συμπεριλάβει στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα την αποκλειστική ιδιοκτησία του δικτύου ύδρευσης, από το δημόσιο της εκάστοτε χώρας ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί το δικαίωμα των ανθρώπων στο νερό ... θεωρώντας πως η πρωτοβουλία ανήκει στις εθνικές κυβερνήσεις, οπότε δεν επιτρέπεται να νομοθετήσει η ίδια ... όταν πάνω από το 50% πλέον των νόμων που αφορούν τα εθνικά κράτη, ψηφίζονται στην Ε.Ε.
...
Η μυστική συμφωνία που δρομολογείται, παράλληλα με τη διατλαντική συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών (TTIP) μεταξύ της ΕΕ και των Η.Π.Α., δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το νερό, αλλά και πολλές άλλες κοινωφελείς επιχειρήσεις ή δημοσίους οργανισμούς όπως την ηλεκτροδότηση, την Παιδεία και την Υγεία ...
...
Όταν βέβαια οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες όχι μόνο να διατηρήσουν κρυφές τις λεπτομέρειες της προπαρασκευαστικής συμφωνίας και των συζητήσεων, αλλά, κυρίως, την ίδια τη συμφωνία για πέντε έτη μετά την υπογραφή της, τότε οι υποψίες γίνονται βεβαιότητα.

Πηγή:
Η ιδιωτικοποίηση του νερού - Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία