Συκοφάντηση, εξευτελισμός, κατάκτηση

●   Ο εξευτελισμός και η κατάκτηση είναι συνεργάτες.
●   Ο διαρκής και μόνιμος εξευτελισμός με συκοφάντηση μειώνει την αντοχή ενός ατόμου, μιας ομάδας ή ενός έθνους.
●   Μετά από ένα όριο, το υποκείμενο δέχεται εύκολα κάθε διαταγή, έχει κατακτηθεί.
✎Δαμιθάλης

 ♛ Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, απατεώνες, ηλίθιοι (ΓΑΠ), ετερόκλητος όχλος (ΤΣΙΠΡΑΣ) κτλ.



ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ,   ΣΟΚ   ΚΑΙ   ΚΑΡΤΕΡΙΑ
Ρώσικο εγχειρίδιο για την ψυχοπολιτική, κεφάλαιο 8.

Ο εξευτελισμός και η κατάκτηση είναι συνεργάτες.
 Για να κατακτηθεί ένα έθνος πρέπει να εξευτελιστεί είτε με πράξεις πολέμου, με εισβολή με καταναγκασμό με ταπεινωτικές συνθήκες ειρήνης ή με την περιφρονητική μεταχείριση του πληθυσμού κάτω από στρατούς κατακτητικούς.
Ο εξευτελισμός μπορεί να επιτευχθεί πολύ πιο δόλια και πολύ πιο αποτελεσματικά με την μόνιμη και διαρκή συκοφάντηση.

Η συκοφάντηση είναι το καλύτερο πεδίο.
Ο διαρκής και μόνιμος εξευτελισμός των εθνικών ηγετών, των εθνικών ιδρυμάτων, των εθνικών πρακτικών και των εθνικών ηρώων πρέπει να πραγματοποιείται συστηματικά, αυτή όμως είναι η λειτουργία των μελών του κόμματος και όχι του ψυχοπολιτικού.

Υπάρχει μια καμπή στον εξευτελισμό που οδηγεί προς ένα σημείο όπου η καρτερία του ατόμου βρίσκεται στο τέλος της και κάθε ξαφνική δράση, εναντίον του θα το οδηγήσει σε κατάσταση σοκ. Παρομοίως ένας στρατιώτης που κρατείται φυλακισμένος μπορεί να κακοποιηθεί, να εξευτελιστεί και να δυσφημιστεί μέχρι που και η πιο λεπτότερη κίνηση από την πλευρά των φυλάκων του μπορεί να τον οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση (αλλαγή κατεύθυνσης βαδίσματος).

Παρομοίως και η πιο απλή λέξη από την πλευρά των φυλάκων του μπορεί να τον κάνει να υποκύψει ή να τροποποιήσει την πίστη και τις πεποιθήσεις του. 

Μειώνοντας την αντοχή ενός ατόμου, μιας ομάδας ή ενός έθνους με τη μόνιμη δυσφήμιση και τον εξευτελισμό, είναι πιθανόν να παράγεται έτσι μια κατάσταση σοκ, υπό την οποία θα δέχεται επαρκώς κάθε διαταγή που θα του δίδεται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δυσφημιστεί σε κάθε έθνος είναι η κατάσταση του ίδιου του ανθρώπου. Έθνη που έχουν υψηλά ηθικά στοιχεία είναι δύσκολο να κατακτηθούν. Η πίστη τους είναι δύσκολο να κλονιστεί, η υποταγή τους στους ηγέτες είναι φανατική και αυτό που ως συνήθως ονομάζουν πνευματική ακεραιότητα δεν μπορεί να βιαστεί από την σκληρότητα. Δεν είναι επαρκές να επιτεθούμε σ΄ ένα έθνος σ΄ ένα τέτοιο πνευματικό πλαίσιο.

Βασικός στόχος της ψυχοπολιτικής είναι η μείωση αυτής της πνευματικής κατάστασης σε σημείο όπου να δέχεται διαταγές και να σκλαβωθεί. Έτσι ο πρώτος στόχος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Πρέπει να εξευτελιστεί και να κατέβει από πνευματικό όν σ΄ ένα πλαίσιο ζωικών αντιδράσεων. Πρέπει να σκέπτεται για τον εαυτό του σαν ζώο, ικανό μόνο για ζωώδεις αντιδράσεις.
Δεν πρέπει να σκέπτεται πλέον για τον εαυτό του ή τους συντρόφους του σαν να είναι ικανός για ‘πνευματική αντοχή’  ή ευγένεια…»



Λέξεις εντοπισμού: 

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία