Πως μας επεξεργάζονται ...

   Όλα δείχνουν φυσιολογικά, αλλά  δεν είναι.
   Τοποθετούν ανθρώπους σε κυβέρνηση και ΜΜΕ, για να αντλούν τον πλούτο του λαού.
   Υποστηρίζονται από  αριστερούς δημοσιογράφους, ΜΜΕ, κτλ.
   Οι αλλαγές γίνονται στο μυαλό και όχι στους δρόμους.

✎ Δρ. Ε. Σαρίδης




Εισαγωγή

όλα είναι φυσιολογικά

… κι‘ εμείς δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Γιατί; Διότι θεωρούμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας σαν φυσιολογικά, ότι έτσι ήταν πάντα, άρα είναι σωστά και έχουν μια λογική. Την λογική της εφημερίδας που το έγραψε και της τηλεοράσεως που το έδειξε, άρα είναι σωστό. Όσο σωστός είναι και ο δρόμος που πάει ο τσομπάνος τα πρόβατα, στο σφαγείο

Θεωρούμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας σαν φυσιολογικά, ότι πέσαν κατά κάποιον τρόπο από τον ουρανό, ότι έτσι ήταν πάντα, άρα είναι σωστά και έχουν μια λογική εξήγηση. Το πολύ πολύ να ψάξουμε να βρούμε ανάμεσα μας κάποιον που έκλεψε, καταπάτησε ή τέλος πάντων έκανε κάτι παράνομο και αμέσως ξέρουμε ποιος φταίει. Όπως ο Geoffrey, που ξέρει, ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής.

Είναι όμως έτσι;

Είναι όμως έτσι; Ή μήπως ο πραγματικός φταίχτης είναι τόσο καλά καμουφλαρισμένος, τα έχει σκηνοθετήσει όλα τόσο τέλεια, ώστε να μην μπορούμε να δούμε ούτε ποιος είναι, ούτε πως λειτουργεί αυτό το σύστημα που μας έκοψε σαν κοστούμι και μας το φόρεσε τόσο έντεχνα, ώστε να το θεωρούμε φυσιολογικό.

Όπως η θρησκεία, που από τους Σαμάνους και το Δωδεκάθεο πέρασε στον θεόπνευστο μονοθεϊσμό, κι’ εμείς σήμερα πιστεύουμε, ότι κάπου πάνω από τα σύννεφα βρίσκεται ο θεός και από κάτω τους οι παπάδες σαν αντιπρόσωποί του. Και όσο πιο καλά οργανωμένη είναι μια θρησκεία με τους χρυσοποίκιλτους δεσποτάδες, καρδιναλίους και παπάδες, με θείες λειτουργίες και πομπώδεις δοξολογίες ή ένα κράτος, με προέδρους της Δημοκρατίας, με πρωθυπουργούς, υπουργούς, στρατό, υπηρεσίες και παρελάσεις, τόσο πιο νορμάλ μας φαίνονται όλα αυτά. Σαν να ήταν πάντα έτσι, σαν το σύστημα αυτό να έπεσε απ’ τον ουρανό, να είναι νόμος της φύσεως.

Οι νόμοι της φύσεως δεν έχουν όμως και τόση συγγένεια με την λογική του Αριστοτέλη. Που είναι βέβαια πολύ χρήσιμη, αν δεν μεταβληθεί από κάποιους πονηρούς σε παράνοια. Όπως είναι και διάφορες οι ιδεολογίες και τα κόμματα, που οι Αρχαίοι δεν τα ήξεραν όπως μας έμαθαν να τα ξέρουμε εμείς.
Υπάρχουν άρα κάποιες δυνάμεις πίσω απ’ όλα αυτά, που χρησιμοποιούν τα σημερινά πολιτικά και ιδεολογικά κατασκευάσματα για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς.

Αγγλία, ΗΠΑ, Ισραήλ

Ας το φανταστούμε κάπως έτσι: Κάπου μέσα στο τρίγωνο:
  • Αγγλία (έδρα της αυτοκρατορίας Rothschild),
  • ΗΠΑ (έδρα της Fed, της Lehman Bothers, της Standard & Poors και όλων των άλλων χρηματοπιστωτικών κολπαδόρων) και
  • Ισραήλ (έδρα των Σιωνιστών) 
υπάρχει ένα κέντρο με επιτελικά όργανα , τα οποία συντονίζουν τις δράσεις που χρειάζονται για να πετύχει τους σκοπούς του.

Ποιους σκοπούς; Πολύ απλά: Το αυγάτισμα του τεράστιου κεφαλαίου που έχει δημιουργήσει από το ξεζούμισμα του κόσμου, από τα λεφτά που βγάζουν άνθρωποι και κράτη και τα οποία θέλει να φτάσουν στα ταμεία του. Τα λεφτά αυτά, άλλα σε σκληρό χρήμα και άλλα σε συμβόλαια οφειλών, θα πρέπει όμως να είναι δυνατόν να εισπραχθούν.
Και εκεί χρειάζεται το κέντρο τον έλεγχο των εθνικών κρατών, τα περισσότερα από τα οποία είναι ούτως ή άλλως δημιούργημα δικό του, γιατί όσο μικρότερα τα κράτη, τόσο ευκολότερος ο έλεγχός τους.

Για τον έλεγχο αυτόν φροντίζει λοιπόν το κέντρο να τοποθετεί τους ανθρώπους του, στις κυβερνήσεις και στα Μαζικά Μέσα Ενημερώσεως (ΜΜΕ). Αγοράζοντας τους με χρήματα που τους διαθέτει από τις πολλές και διάφορες πηγές, που είναι όλες δικές του. Και άλλους που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οικειοθελώς, λόγω βλακείας ή φιλαρέσκειας.

Αυτά σαν μια πρόχειρη εισαγωγή στο πολύπλοκο θέμα της επεξεργασίας που μας γίνεται από το κέντρο μέσω πολιτικών, πολιτικών, οικονομικών και κομματικών οργανώσεων και μέσω των ΜΜΕ που εξουσιάζει.

Ο Θύμιος από το Resalto

Τσιτάρω τον Θύμιο απο το Resalto της 21.06.2010
Ο «μηχανισμός» των παρασίτων ή η σιωπή είναι συνενοχή…
(http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4680):

„Η πλειονότητα των πολιτικών είναι από τα πλέον ηλίθια όντα. Τα παράσιτα είναι τόσο αλλοτριωμένα που το μυαλό τους πέραν τον παραπολιτικών αδυνατεί να προχωρήσει. Και οι πολιτικοί, όπως και οι δημοσιογράφοι είναι ένας «μηχανισμός» παρασίτων σε σήψη
… Αυτό λοιπόν το κοινωνικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό σώμα των παρασίτων είναι εξ αντικειμένου οργωμένο και οργανωμένο από την κεφαλαιοκρατική ηγεσία των παρασίτων: τους μηχανισμούς της ΑΜΕΣΗΣ εξουσίας του κεφαλαίου: Παρακρατικούς μηχανισμούς και μυστικές υπηρεσίες. Στη εποχή μας, εποχή των πολυεθνικών και του πλανητικού ιμπεριαλισμού η εξουσία αυτή είναι πλανητική και όχι εθνική, δηλαδή εγχώρια.

Και στην κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας είναι ο «αυτοκράτορας» του ιμπεριαλισμού: Οι ΗΠΑ, δηλαδή, το πολυπλόκαμο δίκτυο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ο «μηχανισμός», συνεπώς, των παρασίτων στην Ελλάδα είναι υποταγμένος και καθοδηγούμενος από το πολυπλόκαμο δίκτυο των αυτοκρατορικών μυστικών υπηρεσιών. Μέσα στο παρασιτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό σώμα δεν υπάρχουν απλώς άπειρα «στελέχη» δικτυωμένα με τις «πρεσβείες» και τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και οργανωμένοι, διαπλεκόμενοι θύλακες, με καθοδηγητές και «στρατηγούς». Πολιτικά πρόσωπα, ιδιαίτερα ικανά στα παιχνίδια της ίντριγκας και των σκευωριών, έχουν εξέχοντα, ηγετικό και οργανωτικό ρόλο. Άλλα από αυτά προβάλλονται σκανδαλωδώς από τα ΜΜΕ και άλλα λειτουργούν στο σκοτάδι, μη προκαλώντας τη διαρκή δημοσιότητα.
Αυτά είναι οι «οργανωτές» των παρασκηνίων. Υπάρχουν οι φανεροί και οι ορατοί αμερικανοτσολιάδες και της «πρεσβείας», υπάρχουν, όμως και οι κρυφοί (>http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4680).

Τώρα γιατί ο Θύμιος θέλει σαν αυτοκράτορα τις ΗΠΑ, δεν το καταλαβαίνω, θα μείνω όμως σ’ αυτά που γράφει για τα δημοσιογραφικά στελέχη που είναι δικτυωμένα με πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες.

 η Γερμανίδα δημοσιογράφος Heike Schrader

 Ένα τέτοιο στέλεχος είναι, κατά την γνώμη μου, και η Γερμανίδα δημοσιογράφος Heike Schrader, που από χρόνια δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Λέω τα πρόσωπα με το όνομά τους, γιατί δεν μ΄αρέσουν οι υπεκφυγές τύπου „οι γνωστοί άγνωστοι“ ή „οι κύκλοι της Ρηγίλης“ ή δεν ξέρω ποιανού.
Διότι θεωρώ την δημοσιογραφία που ασκεί η Heike Schrader για λογαριασμό της εφημερίδας του Βερολίνου „Junge Welt“ μάλλον σαν ένα καφουφλάρισμα που κρύβει τον πραγματικό ρόλο που παίζει σαν συνεργάτης „πρεσβειών“ και μυστικών υπηρεσιών μερικών „φίλων“ χωρών.
Απτές αποδείξεις ασφαλώς δεν μπορούν να υπάρξουν, αλλά οι δραστηριότητές της στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία, πριν την στείλουν εδώ, δείχνουν σ‘ αυτή την κατεύθυνση.
Και ότι η Schrader είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις διαφόρου αποχρώσεως αριστερές οργανώσεις (ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ-μλ κλπ. κλπ.) και στο αριστερό κόμμα της Γερμανίας «Η Αριστερά» (Die Linke), το οποίο με την σειρά του είναι παντοιοτρόπως συνδεδεμένο με το USrael.

Με την Heike Schrader έχω ασχοληθεί και άλλες φορές εδώ στο berlin-athen.eu
  • Δολιοφθορείς και τρομοκράτες στην Ελλάδα (εδώ)
  • Ξένοι δημοσιογράφοι, έλληνες αντιεξουσιαστές και αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα (εδώ)
νομίζω όμως, ότι αυτά που έγραψα πέρασαν απαρατήρητα, γιατί δεν υπήρξε κανενός είδους αντίδραση. 

Ο Έλληνας ασχολείται περισσότερο με την ομφαλοσκόπιση, με τα καραγκιοζιλίκια των πολιτικών και δημοσιογράφων στο τρίγωνο Πλατεία Συντάγματος-Ριγηλης-Ιπποκράτους, αλλά σπάνια με αυτούς που βρίσκονται από πίσω και κινούν τα νήματα των καραγκιόζηδων.

Και όμως, χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και πώς είναι συνδεδεμένοι με τους έλληνες καραγκιόζηδες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουμε πως λειτουργεί το σύστημα.

Ένα παράδειγμα 

Ένα παράδειγμα λοιπόν, μπας και ανοίξουμε τα μάτια μερικών τουλάχιστον. 
Τσιτάρω την Heike Schrader απο ένα άρθρο που έγραψε για την „Junge Welt“ του Βερολίνου στις 21.06.2010
Τίτλος: Kollektive Antwort auf Epidemie – Συλλογική απάντηση στην επιδημία, 
Υπότιτλος: Σήμερα ξεκινά μία ευρωπαϊκή εβδομάδα αντίστασης και αλληλεγγύης με την Ελλάδα http://www.jungewelt.de/2010/06-21/021.php). 

Γράφει λοιπόν:

„Οι ευρωβουλευτές της Αριστερής Ομάδας (GUE / NGL) θέλουν αυτή την εβδομάδα με διάφορες δράσεις να δείξουν την υποστήριξή τους για τους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εναντίον της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της κλοπής των μισθών „είναι αναγκαία μια συλλογική απάντηση και μια έκφραση αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση της διάσπασης των εργαζομένων και για συμπαράσταση στους αγώνες των μισθωτών εναντίον μιας πολιτικής, που τους ζητά να πληρώσουν αυτοί για την κρίση“, αναφέρει μια διακήρυξη των Ευρωβουλευτών.

Ένας στόχος της πρωτοβουλίας, που οι διοργανωτές της την θεωρούν ως πολιτική υποστήριξη των συνδικαλιστικών αγώνων, έγκειται στην μαζική διανομή πληροφοριών, που θα ενισχύσουν την κοινωνική αποδοχή των απεργιών και άλλων εργατικών αγώνων και θα αντιταχθούν στην προπαγάνδα που λέει, ότι „οι σκληρά εργαζόμενοι φορολογούμενοι“ θα πρέπει να πληρώσουν για τα χρέη των „τεμπέληδων του Νότου“. Συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και συναυλίες προβλέπεται να γίνουν στις ιρλανδικές πόλεις Δουβλίνο και Μπέλφαστ, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας Λισσαβόνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και την Δανία. Στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας το κόμμα της Αριστεράς θα διαμαρτυρηθούν το ερχόμενο Σάββατο μπροστά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο κέντρο των δράσεων βρίσκεται η απαίτηση, να μην πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί, οι φοιτητές και οι άνεργοι, αλλά „οι σούπερ-πλούσιοι και οι τραπεζίτες“.
Πιο συγκεκριμένα ζητείται η ανάκληση της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, η παραίτηση από την ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών, η κρατικοποίηση των τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ένα „τέλος της δικτατορίας των χρηματοπιστωτικών αγορών, των οργανισμών αξιολόγησης και του ΔΝΤ“.

Αυτή είναι ή μετάφραση ενός μέρους του άρθρου της. Βλέπουμε τίποτε εδώ; Πολλοί θα πουν, και βέβαια βλέπουμε, το ότι είναι καλό που μας υποστηρίζουν οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς. Ε, τότε δεν βλέπουν τίποτε. Πρώτα, γιατί αυτά που υποστηρίζουν οι βουλευτές της Αριστεράς είναι έπεα πτερόεντα, μπορεί να τα πει ο καθένας και δεν κοστίζουν τίποτε.
Το πρόβλημα δεν είναι να τα πεις, αλλά να κάνεις κάτι. Τι χειροπιαστό όμως κάνει αυτή η κομπάζουσα Αριστερά γι’ αυτούς που δήθεν κόπτεται, για τον εργάτη, τον φοιτητή (!), τον συνταξιούχο; Τίποτε. Φράσεις και λόγια του αέρος, τα λέει άλλωστε και η κυρία Παπαρήγα, το κόμμα της οποίας συνεργάζεται στενά με την κυρία Heike Schrader.

Η Αριστερά ... Βρυξελλών ❯ Γερμανίας ❯ Σιωνιστικό Ισραήλ

Πάμε παρακάτω. Ξέρουμε, ότι η Αριστερά των Βρυξελλών καθοδηγείται από την Αριστερά της Γερμανίας; Αν όχι, το μάθαμε τώρα.

Και ότι η Αριστερά της Γερμανίας δεν είναι καθόλου Αριστερά, αλλά ένα κόμμα που υποστηρίζει μετά μανίας την σιωνιστική πολιτική του Ισραήλ και αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα των οργανώσεων που έχουν έναν και μόνο σκοπό, την παγκοσμιοποίηση, όπως είναι και οι δήθεν αριστερές εφημερίδες „Neues Deutschland“ και Junge Welt“ που είναι τα ανεπίσημα-επίσημα όργανα της Αριστεράς με:
  • ανταποκριτές σ’όλα τα μέρη του κόσμου, ελάχιστα φύλλα πωλήσεων, σχεδόν καθόλου διαφήμιση, τεράστια γραφεία,
  • μυστήριες πηγές χρηματοδότησης
  • αμέτρητες ιστοσελίδες που επανακυκλώνουν τις ειδήσεις αυτών των εφημερίδων, 
  • αμέτρητες οργανώσεις Antifa
  • μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι με αριστερή, ακόμη και συνομωσιολογική βιβλιογραφία
  • κλπ.
Πολλοί λένε, ότι η Γερμανία, μετά την άλωση των ΗΠΑ, έχει γίνει το Κέντρο των αφεντικών του New World Order, της Νέας Παγκόσμιας Τάξης στην Ευρώπη.

και ... ❯ Ελλάδα

Κατάλαβες τίποτε αναγνώστη και αναγνώστρια;
Ψιλιάστηκες ίσως τον ρόλο που παίζουν στην Ελλάδα ΚΚΕ και ΠΑΜΕ και ένα σωρό άλλες τέτοιες οργανώσεις, με τις οποίες η Heike Schrader έχει στενότατες σχέσεις;
Aκόμη και με τον Σάββα Ξηρό συνεργάζεται, για τον οποίο έγραψε και κυκλοφόρησε στην Γερμανία ένα βιβλίο για τα μαρτύρια που υπέστη αυτό το θύμα της ελληνικής Αστυνομίας, όπως γράφει ...
(τα ίδια έγραφαν και οι προκάτοχοί της στην Ελλάδα για τα μαρτύρια των αντιστασιακών της Χούντας, που ως ανταμοιβή για όσα υπέστησαν τους κάναν υπουργούς και εκατομμυριούχους).

Και όποιος θέλει να μάθει, που αυτές οι οργανώσεις βρίσκουν τα λεφτά που χρειάζονται για τις όχι και τόσο ευκαταφρόνητες δράσεις τους, ας διαβάσει αυτό το άρθρο και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης πώς έρχονται οι διάφορες αντεθνικές ιδέες και τα ιδεολογήματα περί καταλύσεως του κράτους και πάσης αρχής, τα φέρνουμε σε συσχετισμό με το κέντρο που ανέφερα παραπάνω και πώς περνάνε τα ελληνικά σύνορα και ποια πρόσωπα είναι οι κομιστές τους, πρόσωπα που είναι ενσωματωμένα παντοειδώς σε οργανώσεις και υπο-οργανώσεις του κέντρου και το μόνο που κάνουν, είναι να γεμίζουν τα κεφάλια της ελληνικής νεολαίας με κάθε είδους τέτοια περιττώματα;

Και αν ναι, τι σκέφτεται να κάνει ο αναγνώστης;
Θα εξακολουθήσει να διαβάζει εφημερίδες και να βλέπει τηλεόραση, που τον κρατά καθηλωμένο στην καρέκλα ή την πολυθρόνα του με κάποια σκάνδαλα και αποκαλύψεις της δεκάρας, που αντί για αποκαλύψεις μόνο συσκότιση είναι;
Ας σκεφθούμε λοιπόν λίγο για όλα τα παραπάνω και ας δούμε αυτά που συμβαίνουν τριγύρω μας με άλλα μάτια.

Οι αλλαγές γίνονται στο μυαλό και όχι στους δρόμους, τα προβλήματα δεν λύνονται με το μπλα-μπλα.

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία